Omnino – Vi former internett!

Søkemotoroptimalisering

Hvordan bli synlig på nett?

Hva er SEO?

SEO – Search Engine Optimization eller søkemotoroptimaliering, handler om å skrive innhold og legge til rette slik at en nettside rangerer høyere i søkemotorer. Dette er idag en svært viktig del når man utvikler nettsider og nettbutikker. Enkelt sagt:

Synes du ikke, finnes du ikke.

Synlighet på nett er mer komplisert enn det ligger i den lille setningen over. Synlighet på nett dreier seg om mer enn å ha en flott utført og profesjonell nettside. Det er bare en liten del av det å hevde seg i markedet. Den store jobben, som også er den mest kostbare, er å oppnå god synlighet i søkemotorene. Det er 92% som bruker Google for å finne informasjon, og det er derfor viktig å kunne komme høyt opp i rangeringen der.

Å få god ranking er ikke gjort over natten, det er mange faktorer som spiller inn, blant annet autoritet som er basert på troverdighet og innhold på nettsiden din. For å få dette til er det flere elementer som må stemme, blant annet disse:

Teknisk SEO – hvordan er siden bygget opp. Hvordan rangerer den i forhold til hastighet, oppbygning og responsivitet.  Vi utfører selvfølgelig også en fullstendig QA på alle sider vi bygger. Dette innebærer blant annet:

  • Skjemaer fungerer som de skal
  • Alle linker er riktige
  • Responsivitet
  • Funksjonalitet

SEO for nettsiden – søkeordoptimalisering og innhold. Gjøre søkeordanalyser og optimalisere siden din for bransjen du befinner deg i. Alle sider på domenet ditt vil bli analysert og optimalisert for å kunne gi best mulig trafikk. Innhold vil bli skrevet SEO-vennlig uten at det går ut over lesbarhet.

Vår innholdsprodusent kan skrive gode og optimaliserte tekster.

KONTAKT OSS FOR EN GOD PRIS

søkemotoroptimalisering

Hvorfor trenger man søkemotoroptimalisering?

De aller fleste bruker Google for å innhente informasjon eller få svar på hverdagslige ting som for eksempel hvem som leverer innhold til nettsider.
Konkurranse er alltid bra, men er innholdsprodusenten god nok? Det svaret kan Omnino gi deg. Svaret dette søket gir deg, kan endre seg, og derfor er det viktig å kunne forstå hvordan SEO fungerer, og hvordan Google rangerer deg.

SEO og kravene fra Google er i stadig utvikling. Det er derfor viktig å ha en partner som ikke bare er villig til å oppdatere seg selv, men også kundene sine. Vi ønsker at våre kunder skal kunne få oppfølging utover det vanlige, og tilbyr defor gunstige driftsavtaler, slik at de videre skal få gode relasjoner, og knytte gode forhold kundene sine. Les mer om pris her.

Det er viktig at merkevaren din er godt synlig, og at all tekst er nøye gjennomtenkt og analysert. Det betyr dermed ikke at teksten bør være robotisert for en leser, heller tvert imot. God tekst gjør det interessant å lese, og det er viktig fordi dagens forbrukere tar raske beslutninger når de er på nett.

Den etablerte leser vil legge merke til at det skrives mye om tekst og innhold på alle sider på Omnino. Det er en grunn til det, og det er for å utdype forståelsen for hvor viktig innhold og innholdsproduksjon er for nettsiden du ønsker å etablere. Det kan skrives mangt og meget om nye nettsider, design og utseende, men i bunnen ligger SEO.

Når det sagt, hjelper det det lite med god SEO, om man kommer til en nettside som ikke skaper tillit. Algoritmene kan analysere det meste på en nettside, men den kan enda ikke se mer enn det tekniske. Å forstå design og fargevalg, utseende og det som fanger oppmerksomhet ved første blikk, er fortsatt en menneskelig faktor. Å bygge en merkevare tar også tid, men en bra start er en godt designet nettside.

Det som derimot kan analyseres er brukervennlighet eller UX, og hvordan en bruker oppfatter opplevelsen ved å bruke en nettside. Hovedtrekkene i UX er å skape ett produkt som gir mening og relevante opplysninger for brukeren. Dette inkluderer design, bukervennlighet og funksjonalitet.

Vi designer derfor sidene våre med dette i minnet. En godt designet nettside, som både appellerer til synet og som skaper en god relasjon, er vårt hovedmål.